27.5.14

Βρέ τί λέει η παλιοκομμουνίστρια...


«Οι τράπεζες δεν άλλαξαν στάση μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, παραβιάζοντας τους ηθικούς κώδικες και αυξάνοντας περαιτέρω την ανισότητα, απειλώντας την ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο έξι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers που οδήγησε στη συνέχεια στην κρίση της ευρωζώνης.
Υπογράμμισε ακόμη ότι οι τράπεζες αντιδρούν σθεναρά στις μεταρρυθμίσεις και παραμένουν επικεντρωμένες σε «παιχνίδια» υψηλού ρίσκου με στόχο τα στελέχη τους να διασφαλίσουν τα bonus.
Επιπροσθέτως επισήμανε ότι ακόμη και πολύ μεγάλα και γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμπλέκονται σε σκάνδαλα παραβιάζοντας την στοιχειώδη ηθική και ξεπλένοντας χρήματα.
Τέλος επικαλούμενη την έκθεση της ΜΚΟ Oxfam επισήμανε το γεγονός «ότι οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρούν σε ένα διώροφο λεωφορείο , ελέγχουν τον ίδιο πλούτο με το ήμισυ του φτωχότερου τμήματος του πληθυσμού της γης, δηλαδή 3,5 δισεκατομμύρια ψυχές».
  του Δ.Σ. Φαναριώτη 
στην "Εφημερίδα των Συντακτών"
σήμερα 27-5-14
{ο τίτλος κι οι υπογραμμίσεις δικές μου}

Δεν υπάρχουν σχόλια: