20.12.11

Δεν θέλουμε το "κούρεμα" ούτε δανειακή!
Φευγάτε παπαδήμιοι, πριν έρθουμε εκεί!

Με την νεοσυντηρητική(*) Ευρώπη να καταποντίζεται, εμφανώς πιά, κάτω από τις ηλίθιες και απάνθρωπες, ζουγκλικής γεύσης, φριντμανικές(**) θεωρίες...
Με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να υποβαθμίζονται «πιστοληπτικά» από τους "οίκους αξιολόγησης", τους ..κέρβερους-λακέδες των «Αγορών»...
Με το διεθνές απαράγωγο χρηματιστηριακό κεφάλαιο να έχει ξεσαλώσει εντελώς και να μην μπορεί πλέον να κρύψει το άπληστο και αχόρταγο ειδεχθές πρόσωπό του ούτε κάν από τους εθελοτυφλούντες «υπηκόους» του, που παριστάνουν τους "ηγέτες"...
Εμείς ασχολούμαστε με τους σκυλοκαυγάδες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, με τον απελπισμένο αγώνα του Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός, με τις κωλοτούμπες του Κωλοτούμπα και των ...τσεκουροφόρων του(***).
Κι ο Παπαδήμος ασχολείται με το πώς θα βγάλει την χώρα από την κρίση αλυσσοδένοντάς την εσαεί, ρίχνοντάς την στην αθλιότητα για το ορατό «πάντα», με σκοπό να την ...σώσει... Ασχολείται με τις διαπραγματεύσεις για το ύψος του "κουρέματος" και την νέα δανειακή, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των κερδών των τοκογλύφων.
Ας βροντοφωνάξουμε, μιά φορά κι εμείς...:
Δεν θέλουμε το "κούρεμα" ούτε δανειακή! 
Φευγάτε παπαδήμιοι, πριν έρθουμε εκεί! (****)
Κι ας πούμε στους γερμανούς:
Πρώτα να μάς πληρώσετε το χρέος Κατοχής
κι ύστερα θα πληρώσουμε το χρέος μας εμείς.
Ας κυριαρχήσουν αυτά τα «συνθήματα» στις "Πλατείες"... 
Θα ακολουθήσουν και τα ΜΜΕ, μην αμφιβάλλετε.
Τότε θα δείτε πόσο ..."αστραπιαία" θα βγούμε από την κρίση.
Αστραπιαία, γιατί δεν πρόκειται για οικονονική κρίση αλλά για κρίση της ...κρίσης μας. Για πρόβλημα της ευθυκρισίας μας πρόκειται. Που δεν έχουμε ακόμα καταλάβει πού μάς οδηγεί ο ατομισμός κι ο ανταγωνισμός... Έ! ΑΥΤΟ το πρόβλημα λύνεται ...αστραπιαία!
- - - - - - - - -
(*) Όχι «νεοφιλελεύθερη», είναι απατηλός όρος.
(**) Μίλτον Φρίντμαν, νομπελίστας -δυστυχώς για το μυαλό των Σουηδών «αθανάτων»...- αμερικανός οικονομολόγος, εμπνευστής της σχολής "των Παιδιών του Σικάγου" για ελεύθερη, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, της απόλυτης επικυριαρχίας των «Αγορών», την υποταγή των κοινωνιών στον ζουγκλικό ανταγωνισμό.
(***) Αλλά και πολλοί με την "ενότητα" της Αριστεράς. Ποιά «ενότητα»;;; Σε ποιά βάση και για ποιό λόγο;;; Για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της «ισχύος»;;; «Ισχυρές» κυβερνήσεις έχουμε στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια συνέχεια. Και νά το κατάντημα!
(****) ΒΕΛΤΙΩΣΗ:
Αρχικά το είχα ως:

Δεν θέλουμε το "κούρεμα" ούτε δανειακή! 
Φεύγα Παπαδήμο, πριν έρθουμε εκεί!
Αλλά η πρόταση του "Do It Yourself" μού άρεσε και τό άλλαξα.

2 σχόλια:

Do it yourself είπε...

Ως πιο ευφωνικό βρίσκω το:

Δεν θέλουμε το "κούρεμα" ούτε δανειακή!
Φευγάτε παπαδήμιοι, πριν έρθουμε εκεί!

Πώς σου φαίνεται;

Καραμούζα είπε...

Πολύ καλλίτερο, Ντού ίτ!
Ευχαριστώ.

Τό προσαρμόζω αμέσως!