30.6.09

Μέγα αντικαπνιστικό θύμα: Το ...kino

Στον κ. Αβραμόπουλο αυτή η στήλη δεν τρέφει κάποια εκτίμηση. Όπως και σε άλλους "συναδέλφους" του στην Κυβέρνηση.
Όπως και σε άλλους ...υπουργεύοντες παλιότερα.
Και όπως πολλοί συνέλληνες, όπως έχω καταλάβει.

Κυρίως γιατί είναι πολύ "φιγουρατζής" ο εν λόγω...

Έτσι την όλη η ιστορία περί απαγορεύσεων του καπνίσματος σε κάποιους δημόσιους/κοινόχρηστους κλειστούς χώρους, την έβγαλε πολύ ...κουτσουρεμένη, αόριστη. Για τη φιγούρα...
Πρέπει να σημειώσω εδώ ότι η "Καραμούζα" σας καπνίζει συστηματικά αρκετά χρόνια και δεν σκέφτεται προς το παρόν να το κόψει.
Σέβονταν όμως και σέβεται τα δικαιώματα των μη καπνιστών και πάντα ρωτάει αν ενοχλείται κανείς, πριν ανάψει τσιγάρο παρόντων και άλλων.
Και είχε εκπλαγεί κάποτε με τον εαυτό της, όταν είχε πρωτοαπαγορευτεί το κάπνισμα στα υπεραστικά λεωφορεία και έκανε ένα εξάωρο ταξείδι: Δεν είχε στριμωχτεί καθόλου που δεν κάπνισε για ώρες.


Απαγορεύεται λοιπόν από αύριο δώθε-κείθε το κάπνισμα πλην των ...καζίνων. Είναι πολύς ο νταλκάς εκεί... Και πως να απαγορεύσεις να ...ξεδίνουν οι φουμαδόροι από την {οργανωμένη μαθηματικά και σίγουρη...} χασούρα τους;;;

Δεν έγινε όμως εξαίρεση για τους άλλους «ναούς του τζόγου», τα προπατζήδικα, που ως γνωστόν έχουν προικιστεί με πλήθος άλλων "παιχνιδιών": Λόττο, Τζόκερ, Πρότο, Έξτρα-5, Σούπερ-3, Στοίχημα και την ...κορωνίδα όλων το kino, που κληρώνει ανά 5 λεπτά... Πάνω από 100 κληρώσεις κάθε μέρα. Και στα οποία, αθροιστικά, «διακινείται» πολύ περισσότερο χρήμα και ...νταλκάς από ό,τι στα καζίνα.

Και εντάξει με όλα τα υπόλοιπα. Συμπληρώνεις το δελτίο, το δίνεις, φεύγεις και περιμένεις να κληρώσει. Δεν χρειάζεται να μείνεις μέσα στο πρακτορείο.
Περισσότερο χρόνο θέλει το «Πάμε Στοίχημα» γιατί απαιτεί αρκετό διάβασμα "αθλητικών" εφημερίδων προτού συμπληρώσεις δελτίο. Θα βολευτεί πάντως αυτό.

Το μεγάλο θύμα της αντικαπνιστικής εκστρατείας νομίζω πως θα είναι το kino, που απαιτεί συνεχή παρουσία μέσα στο πρακτορείο... Με τις ώρες...
Προβλέπω να πέφτουν κάθετα οι "πωλήσεις" του από αύριο...

Και κλάαααααααααααμα ο ΟΠΑΠ, τώρα που πέφτει κι η μετοχή του.
Και χαρά οι νοικοκυρές που θα βλέπουν μεγαλύτερο μέρος του μεροκάματου να γυρνάει στο σπίτι...

5 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Eίπαμε, σεβόμαστε αυτούς που δεν καπνίζουν αλλά πολύ υστερία έχει πέσει.
Πολύ το παρατράβηξαν.

Ο Αβαμό να μας πει για την υγεία και τα νοσοκομεία, τις μίζες και γιατί δεν χορηγούν τα φάρμακα χρόνιων ασθενειών ( κόψνα φάρμακο συ συγγενικό μου πρόσωπο κια δεν υπάρχει στα φαρμακεία..πως θα ζήσει)

Πόστ μου πριν καιρό,, Πολύ ενδιαφέρον

"Είμαι ένα λάθος, καπνίζω"
εδώ

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

http://mobbingbomb.blogspot.com/2007/11/blog-post_30.html

ΓΙΑΝ ΦΑΜΠΡ :
Γεννήθηκε στην Αμβέρσα το 1958. Αγαπά την γαλλική λογοτεχνία και την εικόνα.

1." Η νέα του παράσταση, «Είμαι ένα λάθος», γεννήθηκε από ένα πρωτότυπο κείμενό του αφιερωμένο σε δύο εμβληματικούς οραματιστές του σουρεαλισμού, τον Λουίς Μπουνιουέλ και τον Αντονέν Αρτό, κείμενο που αποφάσισε να μεταφέρει ο ίδιος στη σκηνή. Πρόκειται για έναν λυρικό και παραληρηματικό μονόλογο, που τελικά εξελίσσεται σε ένα αντικομφορμιστικό μανιφέστο του δικαιώματος στο σφάλμα, μέσα από εξομολογήσεις και διαμαρτυρίες. Είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματικότητα και τους νόμους της, ενάντια στις συμβάσεις και τον κομφορμισμό τους." 1.(Ποντίκι)

2." Ζούμε όμως σε ένα καθεστώς αμερικανοποιήμενης δικτατορίας, που έχει στρεβλώσει τα πάντα και τείνει να απαγορεύει το κάπνισμα ακόμη και στους ιδιωτικούς χώρους."
Επέλεξε να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα γιατί :
..." Πρώτον, επειδή η Ελλάδα σέβεται ακόμη την κουλτούρα του καπνίσματος".......
..."Και τέταρτον επειδή μου αρέσει η Αθήνα και η κουλτούρα των καφέ, όπου μπορεί κάποιος να κάθεται με τις ώρες να μιλά και να καπνίζει." (TA NEA 27//11/2007 - ANZENTA)

3. Του αρέσει να τον αποκαλούν "ο πολεμιστής του ωραίου" 3.(ΤΟ ΒΗΜΑonline)
Ο παπούς του Ζαν -Ανρί Φάμπρ, ήταν εντομολόγος και του άφησε μιά πολύτιμη παρακαταθήκη για την κατανόηση της ζωής.
Το βιβλίο του "θαύματα του ενστίκτου στα έντομα"

4. Θα κάνει το Μέγαρο ..ντουμάνι.... 4.( ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

5. " Ζώ τη ζωή μου και οργανώνω την δουλειά μου , σύμφωνα με τα πιστεύω μου ......χωρίς να έχω ανησυχία ...... για το τι θα βρούν οι άλλοι ορθό."
( αθηνόραμα)

Τον διάβασα ...και τα έγραψα- αντέγραψα ...
καπνίζοντας ..ντουμανιάζοντας ...και απολαμβάνοντας τον καφέ μου!!
και περιμένοντας τις αντιδράσεις των αντικαπνιστών ..ή τις ευχαριστίες από τις καπνοβιομηχανίες ...(ελληνικά τσιγάρα καπνίζω...)

buzz it!
Posted by Σπίθας at 4:54 μμ
Labels: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΣΚΕΨΕΙΣ, Σπίθας
38 comments:

Ναπoλέων είπε...

@ Σπίθα

Ωραίο το σχόλιό σου... με τον αυτονόητα αναγκαίο σεβασμό στους μη καπνίζοντες.

Εγώ πάντως, ως ...στριφτοκαπνιστής, καπνίζω εγγλέζικο. Το ελληνικό πού 'χε βγεί κάποτε ήταν πολύ "σέρτικο".

@ Καραμούζα

Είσαι πολύ σίγουρη ότι, εφόσον δεν είναι «υγειονομικού ενδιαφέροντος» τα προπατζήδικα, κάτι ..."τρύπες" συνήθως, εμπίπτουν στις απαγορεύσεις;;;

Ατρεύς είπε...

Ως προς τα προπατζήδικα το θέμα μάλλον το έλυσε η παραδοσιακή ελληνική «ιδιαιτερότητα»: Κανένα δεν τηρεί τον {επίτηδες ασαφή σε κάποια σημεία...} νόμο...
Βγάλαν, καλοκαίρι γαρ, ένα τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο με δυό καρέκλες και μιά σταχτοθήκη επάνω και μετάτρεψαν όλοι τα μαγαζιά τους σε ΜΗ καπνιζόντων... στο εσωτερικό των οποίων μαγαζιών όλοι καπνίζουν!!!

Η εξομοίωσή τους πάντως με τα καζίνα, αίτημα απόλυτα λογικό, ήταν ένα από τα αιτήματά τους στην πανελλήνια απεργία Πρακτόρων ΟΠΑΠ, που έκαναν...

Αναμένεται ο σεμνός και ταπεινός αρλουμπολόγος, που παρασταίνει τον υπουργό Υγείας να δώσει σύντομα ικανοποιητική {για τους πράκτορες} λύση.

Καραμούζα είπε...

@ Σπίθα
Ευχαριστώ για την θαυμάσια "συνεισφορά" σου.

@ Ναπολέων
...«τον αυτονόητα αναγκαίο σεβασμό»...
που πρέπει βέβαια να δείχνουμε παντού και πάντα... όχι μόνον στους μη καπνίζοντες...

Μού φαίνεται όμως ότι στην Ελλάδα ΚΥΡΙΩΣ για τα αυτονόητα πρέπει ν' αγωνιζόμαστε...
Διότι κανένας και πουθενά δεν τα διδάσκει... με το παράδειγμά του...
Οπότε και κανένας δεν τα κάνει...
Τα ...αυτονόητα.
Ο δάσκαλος π.χ. πού 'χει ανοιχτό το κινητό του την ώρα της διδασκαλίας, πώς θα επιβάλλει στα μαθητούδια να μην έχουν ανοιχτό το δικό τους και να μην παίρνουν ή να μην στέλνουν γραπτά μηνύματα;;;
Κι άντε να προσέξουν μάθημα μετά...

@ Ατρέα
Ευχαριστώ και εσένα για την συμβολή σου στο αρθράκι μου.
Σε ένα προπατζήδικο που μπήκα εγώ... απλώς είχαν εξαφανίσει τις σταχτοθήκες και το ρόλο τους τον έπαιζαν χαρτοπότηρα του νεσκαφέ!!!
Ελληνική εφευρετικότης, παιδί μου!