31.3.14

5 δίς ευρά θα έπιανε ο Σουφλιάς
ξεπουλώντας ΜΟΝΟΝ 1.000 στρέμματα του "Ελληνικού"
αφήνοντας τα υπόλοιπα 4.500 ως πάρκο...

...Τώρα η "χαμογελαστή νυφίτσα" το ξεπουλάει ολόκληρο για το 1/5, για 900 εκατομμύρια. Υπέρ της ...«ανάπτυξης» βεβαίως-βεβαίως...
Και κατά μελέτη του Πάντειου Πανεπιστήμιου, αν οικοπεδοποιούνταν ολόκληρο το παλιό αεροδρόμιο, θα πιάναμε 25 δίς ευρά.
Αυτό μάλιστα! Αυτό θα ήταν είσπραξη!!!
Πολύ "Γουδί" μυρίζομαι. Για την νυφίτσα, τον ακροδεξιό ξεπουληματία αρχηγό του και την αποδέλοιπη σπείρα.

* Που μάλλον θα το γλιτώσει ο Γιωργάκης μετά την αρνητική ψήφο του στο να χαρίσουμε 30 δίς στους τραπεζίτες.

* Η Βούλτεψη πάντως δήλωσε πως πρόλαβε και διάβασε την 197σέλιδη εναντίον μας κυβερνητική σκευωρία. Και την υπερψήφισε ενσυνείδητα.
Αναζήτησα τον κατά Βούλτεψη ορισμό της "συνείδησης" αλλά δεν τον βρήκα.
Θα μέ βοηθήσει κανείς;;;

* Στο ίδιο "πάνελ" ήταν και η Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Που την «κάρφωσε», την ...διαβασμένη, λέγοντας ότι μαζί με τις παραπολλές παραπομπές το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα αριθμούσε 600 σελίδες επιπλέον. Σύνολο 800. Που δεν διαβάζονται {μελετώνται πιό σωστά}, διάολε, σε ένα βράδυ...
Και η Βούλτεψη απαξίωσε να απαντήσει...

* Θα φτηνύνει το γάλα! Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιι! Θα το αρμέγουν  στην Αυστρία την πρώτη μέρα, θα το παγώνουν την δεύτερη, θα έρχεται σε ...παγοκολώνες μέσα στις δυό επόμενες, θα αποψύχεται την πέμπτη μέρα, θα παστεριώνεται την έκτη και την έβδομη θα έχετε στο σουπερμάρκετ το ΦΤΗΝΟ ΦΡΕΣΚΟ γάλα σας!
Άμ! πώς!
Έρμαια των ...μεγιστάνων αγελαδοκτηνοτρόφων, που πλούτισαν εις βάρος μας με 45 λεπτά το λίτρο, θα μείνουμε;;;
Εξευρωπαϊσμός, ρε κοθώνια...

* Άσχετες τροπολογίες. Oι επονομαζόμενες και ...Ντροπολογίες. Ρουσφετάκια, ρουσφέτια, ρουσφετάρες «κολλημένες» σε άσχετα νομοσχέδια. Ήταν από τα πολλά που είχε υποσχεθεί -την "καλή" του εποχή- το ΠΑΣΟΚ ότι θα καταργήσει. Και το πρώτο που ...ξέχασε. Το άθλημα καλλιεργήθηκε εντατικά από τους επόμενους. Μητσοτάκηδες, Σημίτηδες, Καραμανλήδες. Ο Σαμαρτζίκος εν συγκυβερνήσει πήρε το 1ο βραβείο στην Ολυμπιάδα του πολιτικού ξεπεσμού. Και το ανέβασε, το πλάτυνε, το βάθυνε πολύ! Δεν κολλάει απλώς ντροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια αλλά ΣΥΡΡΑΦΕΙ άσχετες διατάξεις σε «ενιαία» νομοσχέδια! Ώστε π.χ. ο ...τζερτζελές για το γάλα να καλύψει τις πονηρώτατες και ανέντιμες διατάξεις περί δωρισμού δημόσιου χρήματος στους τραπεζίτες. Πολύ "Γουδί" μυρίζομαι.

* 900 εκατομμυριάκια έδωσε η κυβέρνηση στον ΟΟΣΑ για να μάς προμηθεύσει την ...εργαλειοθήκη. Κι ο ΟΟΣΑ, επειδή ήταν πολύ απασχολημένος, ανάθεσε τη δουλειά στον ...ΙΟΒΕ, το πάλαι-ποτέ φέουδο του Στουρνάρα. Κάτι σαν «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» μού κάνει...
Η ομοιότητα του ονόματος είναι εντελώς συμπωματική... αλλά... πολύ "Γουδί" μυρίζομαι.

* Στα -λίγα τις μέρες της απεργίας- διημερεύοντα Φαρμακεία προσέτρεξαν να βοηθήσουν κάποιοι απεργοί φαρμακοποιοί για να διευκολύνουν τον κόσμο και να μειωθούν οι ουρές. Έβρισκες και 10 μαζεμένους σε ένα κατάστημα.
Καθόλου δεν άρεσε αυτό όμως στους «ιθύνοντες». Και έστειλαν, 10 η ώρα τη νύχτα, την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει τον ιδιοκτήτη φαρμακοποιό εάν είχε ...προσλάβει κανονικά τους άλλους, αν τους είχε ...γράψει στο ΙΚΑ κλπ.
Είναι για φτύσιμο βέβαια αυτή τους η ενέργεια... αλλά... μάλλον δεν φτάνει το φτύσιμο. Ίσως κάνα "Γουδί" να τους επανέφερε στα συγκαλά τους.

* «Τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο» αποκάλεσε -στεντορεία τη φωνή- ο Σαμαράς το πολυνομοσχέδιο της ντροπής και του ξεπουλήματος.
Άραγε ποιό "αύριο" να εννοεί;;;
Το "Ανοιξιάτικο" του 1993, το "Ζαππειακό" του 2010 ή μήπως το ακροδεξιό του 2012-13;;;