29.4.12

Τί πυροβολισμοί είν' αυτοί που ακούγονται
στο προεκλογικό "σποτ" του Σαμαρά;;;

1. Θα το είδατε/ακούσατε κι εσείς... Δεν γίνεται να μην το ακούσατε. Μεταδίδεται δυό και τρεις φορές αλλεπάλληλα σε κάθε διαφημιστική "ζώνη". Λέει ο Σαμαράς τα δικά του και κάθε τόσο ακούγεται, ως τμήμα του μουσικού "χαλιού", ένας πυροβολισμός.
Καταλαβαίνω την πρεμούρα του να γίνει πρωθυπουργός «πάση θυσία»... αλλά όχι κι έτσι αδερφέ! Επειδή ο Καρατζαφέρης πέταξε την νέα πατάτα περί εξοπλισμού κάθε έλληνα (μπας και σταματήσει την διαρροή ψηφοφόρων του προς την ναζιστική "Χρυσή Αυγή") ο Σαμαράς έβαλε ...πυροβολισμούς στο "σπότ" για να τον υπερφαλαγγίσει;;;
2. Για τις αντίστοιχες εμφανίσεις του Βενιζέλου, τί να γράψω;;; Πολυ αντιαισθητικό εκείνο το προγούλι του... Απωθεί. Δεν κάνει καμμιά πλαστική στα γρήγορα να το ...συμμαζέψει κάπως;;;
Εκτός κι αν το θέλει για να δείξει ότι έγινε μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ στο ΠΑΣΟΚ: Από τον γυμναζόμενο, "σπαθάτο", αθλητικό Γιωργάκη ...άλλαξε στον χοντρό, προγουλάτο, πλαδαρό Βαγγέλη.
3. Έ!... εντάξει δεν θά χουμε "ντιμπέϊτ" μεταξύ των μεγάλων αρχηγών των (πάλαι ποτέ...) μεγάλων κομμάτων. Γλιτώσαμε από κάτι τουλάχιστον σ' αυτές τις εκλογές.
Από τους παράλληλους μονόλογους δηλαδή, τις γελοίες, τις στημένες «δημοσιογραφικές» ερωτήσεις και τις γελοιότερες, προετοιμασμένες πολιτικάντικες απαντήσεις.
4. Φυσικά και δεν θέλει κυβερνητικές ευθύνες το ΚΚΕ κι η Παπαρήγα. Τί να τις κάνει;;; Να προωθήσει, μέσα από μια αριστερή διακυβέρνηση, το σοσιαλιστικό ιδεώδες;;; Ποιός είπε ότι θέλει -στ' αλήθεια- κάτι τέτοιο;;; Του φτάνει η επαναστατική του αυτοεπιβεβαίωση...
Αν πάντως η ψηφοφορία της Κυριακής φέρει το ΚΚΕ με λιγότερους -έστω και ελάχιστα λιγότερους...- ψήφους απο τον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπω σεισμικά φαινόμενα στην ηγεσία του. Σεισμικά περί τα 6-7 ρίχτερ. Μπορεί και πιο ισχυρά... Ίδωμεν...
5. Το αυτονόητο είπε ο ...συριζαίος Τσίπρας για το τί θα γίνει αν του δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης: Ότι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Και δεν θα απορρίψει, λόγω ...χρώματος, κάποιους από όσους στρατεύονται αντιμνημονιακά.
Και έγινε «το σώσε»... Τα ...συνεταιράκια των μνημονίων έβγαλαν κραυγές απαξίωσης γιατί τους χάλασε τη σούπα: Ότι μπορεί και κάποιος εκτός δικομματισμού να τολμήσει να ζητήσει εμπιστοσύνη της Βουλής... Ο Σαμαράς μάλιστα αποκάλεσε τον (ως δυνητικό υποστηρικτή αναφερθέντα) Καμμένο ...μεταμφιεσμένο Τσίπρα. Το ΚΚΕ ...εμειδίασε αιδημόνως που «επαληθεύονται» οι προβλέψεις του.
Έ! ρε γλέντια...
6. Έ! ρε γλέντια που θα κάνουμε στις 7 του μηνός. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ! Σας διαβεβαιώ ότι θά 'χουμε γλέντια έτσι κι αλλοιώς.
Πολλοί μασκαράδες θα αποκαλυφθούν, οποιαδήποτε κι αν είναι τα εκλογικά ποσοστά τους.

1.4.12

Το άσμα της ημέρας

♭♭♭♭ ♪♬
Δυό πόρτες έχει η ζωή,
από το ψέμμα μπήκαν,
και μέσα σε μία γεννιά
μάς τάραξάνε στην κλεψιά
κι από την ίδια βγήκαν.

Όσα λένε είναι ψέμμα
μιά ...πορδή δανειακή,
σαν τη φούσκα θέ να σκάσει
η αισχρή πολιτική.

Εκεί που πάνε δεν περνά,
το ψέμμα κι η απάτη,
μάς ρήμαξάνε το τσαρδί,
γιαυτό τούς πρέπει ένα "Γουδί",
τοίχο νά 'χουν στην πλάτη.

Όσα κάναν τα μνημόνια
δεν τα είχε η Κατοχή,
με σαρανταοχτώ σαγόνια
μάσσησάν μας την ψυχή.
♫♪!!!