27.8.11

Τί θέλουν κι ανοίγουν το στοματάκι τους;

Όχι! Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Βενιζέλο, που μετά την νέα γκάφα του με τις εγγυήσεις προς τους Φινλανδούς και -καπάκι...- την άλλη με τον ΦΠΑ στο φαγητό μας, δεν ξέρει τί λέει το άτομο. Όποια μπούρδα θέλεις -καλλιεπέστατα φυσικά, τί καθηγηταράς είναι;- τήν κατεβάζει...
Από αυτόν, ως Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, απλώς θα τού ζητήσω:
Θα βρείτε, κ. καθηγητά, λίγο χρόνο για να μάς εξηγήσετε τί σημαίνει το άρθρο 4§5 του Συντάγματος:
«οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Διότι κάθε μη σπουδαγμένος συνταγματολόγος καταλαβαίνει ότι όλα τα χαράτσια, ΟΛΟΙ οι ΕΜΜΕΣΟΙ φόροι, του ΦΠΑ μη εξαιρουμένου, όλοι οι φόροι στη βάση του «ο χρήστης πληρώνει» είναι αντισυνταγματικοί αφού κανονίζονται ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ του καθενός πολίτη και όχι ανάλογα με τις δυνάμεις του. 
Κάντε μας την χάρη, παρακαλώ θερμά, κ. καθηγητά!
Η φωτογραφία της δημοσιεύεται
μόνο για την πλήρη ενημέρωσή σας.
Όχι για άλλες χρήσεις, ειδικά τις
μη νόμιμες όπως γιαούρτωμα κ.ά. 
* Τό 'πε, τό 'πε η κα Σοφία Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, σε πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ:
«Το Πανεπιστήμιο πρέπει να δίνει εφόδια στους φοιτητές για τον ανταγωνισμό».
Μάλιστα, έτσι ακριβώς τό είπε: Για τον α-ντα-γω-νι-σμό.
Όχι για να μορφωθούν, ν' ανοίξει το μυαλό τους. Όχι.
Όχι για να ζήσουν ανθρώπινα, για να προσφέρουν στην κοινωνία. Όχι.
Όχι για να κάνουν μιά δουλειά {ή ένα "λειτούργημα"} που τούς αρέσει. Όχι.
Όχι -άντε... έστω...- για την ευγενή άμιλλα. Όχι.
Εφόδια για τον α-ντα-γω-νι-σμό. Αποκλειστικά.
Για να γίνουν -ας πούμε- καλές ...ύαινες και να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες της ζούγκλας.
Μπράβο σας κα Γιαννακά.
Σάς αφιερώνω ολοψύχως το σαββοπουλικό:
«Τί να πουν οι εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι, βρέ»...
* Τό 'πε, τό 'πε το ΠΑΜΕ. Ένας κάποιος εκπρόσωπός του δηλαδή. «Να αφυπνίσουμε τις μάζες» είπε. Μάλιστα, έτσι ακριβώς τό είπε: Τις μάζες. Διότι ο ίδιος και οι σύν-τροφοί του είναι προφανώς η "ελίτ", η «καθοδήγηση», τρομάρα τους, με ...ιερή αποστολή να ξυπνήσουν την πλέμπα.
Τό 'πε, τό 'πε ο Κώστας Σκανδαλίδης: «Για πρώτη φορά...», είπε, μπλά-μπλά-μπλά... Αμάν, κ. υπουργέ μας, πού 'σαι και ποιητής, διάολε, "διανοούμενος" σαν να λέμε, δεν κατάλαβες ότι αυτό ΠΑΣΟΚικό «για πρώτη φορά...» τό 'χουμε σκυλοβαρεθεί να τό ακούμε 30 χρόνια τώρα; Άλλωστε ξέρουμε ΑΠΛΗ αριθμητική... Το «πρώτη» μόνον μιά φορά μπορεί να υπάρξει, σε κάθε περίπτωση... Στις επαναλήψεις λέμε "δεύτερη", "τρίτη" κλπ...
* Τό 'πε, τό 'πε ο "ΛΑ.Ο.Σ.". Ένας κάποιος εκπρόσωπός του δηλαδή. «Να θωρακίσουμε την χώρα» είπε. Δεν θυμάμαι ενάντια σε ποιούς είπε να την "θωρακίσουμε". Ενάντια τους μετανάστες; Ενάντια στον εξ ανατολών προαιώνιο εχθρό; Πολεμική ορολογία... Καλό εργαλείο για την καλλιέργεια φόβου, που είναι η ...ειδικότητά τους.
Τό 'πε, τό 'πε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, παλιός -ίσως και ...παμπάλαιος...- ΠΑΣΟΚος, πάλαι ποτέ  αυτοδιοικητικός και νύν υφυπουργός-κάτι νομίζω αλλά και βουλευτής Κοζάνης: Είμαστε άβουλοι και μοιραίοι, είπε, επαναλαμβάνοντας βαρναλικό στίχο.
Μάλιστα. Μόνο που, αντί να περιμένουν «για κάποιο θάμμα», όπως συνεχίζει ο ποιητής, μάλλον να τούς πάρουμε «με τις πέτρες» πρέπει να περιμένουν, όπως είπε παλιότερα ο αρχηγός τους και πρωθυπουργός μας.

3.8.11

«Τό 'πε, τό 'πε ο Βενιζέλος,
το "πόθεν έσχες" έλαβε τέλος!»



Μετυφέρουμε ειδησεογραφία από την "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ" {μέσω "Yahoo"}:
Αναστέλλεται η εφαρμογή του «πόθεν έσχες»
από 17/12/2010 μέχρι και 31/12/2013, για την απόκτηση (αγορά ή ανέγερση ή χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση) όλων των ακινήτων, ενώ από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου δωρεάς και γονικής παροχής οι δωρεές και οι γονικές παροχές χρημάτων που συνιστώνται αποκλειστικά για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων.
Λόγω της αναδρομικότητας μάλιστα του συγκεκριμένου μέτρου, οι ΔΟΥ θα πρέπει να προβούν, οίκοθεν ή κατόπιν αιτήσεως ή υποβολής ανακλητικής δήλωσης του φορολογουμένου, στη διαγραφή του βεβαιωθέντος και επιστροφή του τυχόν καταβληθέντος φόρου δωρεάς ή γονικής παροχής, για δηλώσεις οι οποίες αφορούσαν σε δωρηθέν χρηματικό ποσό για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, το οποίο υπερέβαινε το απαλλασσόμενο.
Αυτά γνωστοποιήθηκαν αρμοδίως με την υπ' αρίθμ. ΠΟΛ.1165/29.7.2011 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δόθηκαν οι κατωτέρω οδηγίες και διευκρινίσεις όσον αφορά την εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 4 και 5 του άρθρου 33 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α´/1-7-2011) «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».
και ακολουθεί μακροσκελής αναλυτική παρουσίαση.
Εγώ μιά απορία έχω:
Αφού ήταν να τό κάνουν κάποτε, γιατί δεν τό έκαναν από το ...1995, ώστε να απαλλαγεί ο Ανδρέας από την "μεδόδευση"{*} του «άτοκου δάνειου χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής», για να αγοράσει το "παλάτι" της Εκάλης, εμπλέκοντας μάλιστα και άλλους όπως τον τωρινό ΠτΔ, τον Γ. Κατσιφάρα κ.ά.;;;
Πρώτη του κατοικία ήταν! Δεν είχε στο όνομά του άλλο σπίτι!
- - - - - - - - - - - - - - - - 
{*} ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που βρήκα... Οι πιο εκφραστικοί χαρακτηρισμοί όπως π.χ. "κατάπτυστη ενέργεια" πιθανόν να κολλήσουν στα περί προσβολής της μνήμης νεκρού και τούς απόφυγα...