11.2.11

Έ! όχι να μάς κόψει και...
το «φακελλάκι» το ΔΝΤ !!!

Παιδιά σηκωθείτε!!!
Κατά τις εντολές του Διεθνούς ΝεκροΤομείου :

- Μάς έκοψαν δώρα, μισθούς, συντάξεις.
- Μάς έκοψαν τη χολή αυξάνοντας τα όρια ηλικίας και τα ωράρια.
- Μάς έκοψαν τις -όποιες είχαν μείνει...- κοινωνικές δαπάνες.
- Μάς έκοψαν τη δυνατότητα συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
- Μάς έκοψαν το φα'ί' αυξάνοντας τον ΦΠΑ ώς το ...θεό.
- Μάς έκοψαν εορτοδάνεια, μετοχοδάνεια, διακοποδάνεια.

Έ! όχι να μάς κόψουν και το «φακελλάκι»!!!

«Less fakelaki» ήταν η χτεσινή εντολή ΔΝΤ προς Αλογοκωνσταντίνου.

Και ξέρετε γιατί τό κόβουν κι αυτό, την τελευταία μας χαρά, την τελευταία μας ικανοποίηση ότι σιγουρέψαμε κάποια υπόθεσή μας;;;

Μα γιατί θέλουν να έχουν το μονωπώλιο
της δωροδοκίας οι εταιρείες τους!

Οι φουκαριάρες οι μεγαλοεταιρείες τους, όπως η Ζήμενς π.χ. (που όμως καθόλου η μόνη δεν ήταν, ούτε είναι, διεφθαρμένη η καϋμένη...), δεν μπορούν να τά βγάλουν πέρα χωρίς να δωροδοκούν!
Άμα ανταγωνιζόμαστε εμείς με τα «φακελλάκια» μας, 
θα καταρρεύσει αμέσως  η Παγκόσμια Οικονομία!!!
«Less fakelaki» λοιπόν για να παίρνουν αυτές -δωροδοκώντας- τις δουλιές, να έχουν και άσπρα και μαύρα αμύθητα κέρδη, να κάνουν επενδύσεις, να βρεί δουλειά ο κοσμάκης...
.

8.2.11

Ορολογίες, ψευδολογίες, ψευδορολογίες

Έχει πολλές φορές κι από πολλούς η αέναη προσπάθεια των κυβερνώντων (όχι μόνον των τωρινών και όχι μόνον των ελλήνων...) να διαστρεβλώνουν τις έννοιες, πότε με πλήρη αναστροφή και πότε με μερικότερη.
Είχε διαπρέψει σ' αυτό ο Ανδρέας Παπανδρέου, όλοι θυμούνται τα ..."κλασσικά" του, όμως ούτε ήταν ούτε είναι ο μοναδικός.
Παρότι μπορεί να θεωρηθεί κοινοτυπία, θα παραθέσω μερικά «φρέσκα» δείγματα... Έτσι για να μην ξεχνιώμαστε... Να μην υποκύπτουμε στον μιθριδατισμό, με τον οποίο προσπαθούν να καταστείλουν-ακυρώσουν κάθε λαϊκή αντίδραση σε όσα βυσσοδομούν εναντίον μας...
@ Όταν λένε π.χ. «ευέλικτη» εργασία εννοούν να έχει το εργοδοτικό σινάφι την ευελιξία στον εκβιασμό των εργαζόμενων μέσω των ατομικών συμβάσεων. Μέσω της ...ωραιότερης εφαρμογής του «διαίρει και βασίλευε». Από τους γνωστούς μας σοσιαλιστές. Ή σοσιαληστές, όπως τό ορθογραφούν μερικοί.
@ Από κοντά έρχεται και η «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», την οποία βέβαια ταυτίζουν με την μείωση μισθών, μεροκάματων, συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών. Που "ωραιολογώντας-ψευδολογώντας" τά ονομάζουν όλα μαζί «συγκράτηση εργασιακού κόστους»[¹]...  Άλλους, πολύ μεγαλύτερους σε επίδραση, συντελεστές όπως ανικανότητα επιχειρηματιών, ασίγαστη λαιμαργία τους για κέρδη-τζόγο, ανεπάρκεια διατιθέμενων μηχανημάτων-εργαλείων, προσκόλληση σε πεπαλαιωμένες τεχνικές, παραγωγή αζήτητων ή χαμηλής ποιότητας προϊόντων κ.ά.  αυτούς τους κρύβουν! Το εργατικό κόστος (μόνο αυτό και πάντα αυτό) τούς φταίει.
@ Άλλη ψευδορολογία είναι οι ...πολυφορεμένες «δομικές μεταρρυθμίσεις»[²] με τις οποίες μασκαρεύουν την εξουθένωση επιστημόνων και μικροεπιχειρηματιών, ώστε να μην έχουν άλλη διέξοδο από το να γίνουν υπάλληλοι κάποιας "αλυσίδας" σουπερμάρκετ ή άλλης...
@ Κι ένα της προηγούμενης βδομάδας: Η ...προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου. Έτσι ονομάζουν την προσπάθειά τους να αστυνομεύουν τα πανεπιστήμια. Και μάλιστα όχι από την "κανονική" αστυνομία αλλά από ...σεκιουριτάδες.
....................................
[¹] Ένας Κουτρουμάνης μάλιστα (αναπλ. υπουργός Εργασίας, τρομάρα μας) τό προχώρησε περισσότερο αποκαλώντας το «αναπροσαρμογές μισθών»...
[²] Όπως π.χ. το να ανοίγουν το απόγευμα της Δευτέρας και Τετάρτης όλα τα φαρμακεία. Τρομερής σημασίας μεταρρύθμιση!!! 

1.2.11

Την ανεργία θα μειώσει η Άννα, ρέ!
Γιατί παραπονιέστε, αχμάκηδες;


Ενόψει των ριζικών αλλαγών που θα επιφέρει στα πανεπιστήμια η 23η {όσες και οι υπουργοί που πέρασαν από το 1974...} μεταρρύθμιση-επανάσταση, την οποία τώρα προωθεί η κα Άννα Διαμαντοπούλου, συγκάλεσα επειγόντως την επιστημονική ομάδα των "ΑΡΡΗΤΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ" διότι διάβλεψα ότι η πεφωτισμένη {από την διαβόητη "Λέσχη Μπίλνερμπεργκ" της οποίας είναι μέλος} υπουργός κάπου αλλού τό πάει, ειδικά με το νομοθέτημα περί προστασίας του πανεπιστημιακού ασύλου, και όχι απλώς σε -έναν ακόμα- ανασκολοπισμό της Παιδείας:
Αφού όλοι οι άλλοι υπουργοί με τα μέτρα που παίρνουν ΑΥΞΑΝΟΥΝ την ανεργία {20% θα τήν φτάσουν το2013, κάπου 1,5 εκατομμύριο ανέργους θα έχουμε} η ίδια, ως γνωστή ρηξικέλευθη καινοτόμος, θα κάνει το αντίθετο, θα ΜΕΙΩΣΕΙ την ανεργία.

Στην Ομάδα ανάθεσα, ως "case study", να βρεί πόσοι ακριβώς σεκιουριτάδες χρειάζονται για να περιφρουρηθεί σε 24ωρη βάση το πανεπιστημιακό άσυλο, σεκιουριτάδες, στους οποίους, όπως δήλωσε η υπουργός, θα ανατεθεί αυτό το δύσκολο καθήκον.
Και νά! πού κατάληξε υπολογίζοντας: Σχολές/Τμήματα/διασπορά κτιρίων επί 4 πόρτες, επί 3 βάρδιες, επί 4 άτομα, συν 25% για ασθένειες-άδειες, συν 10% διοικητικό προσωπικό.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ           1584
ΜΕΤΣΟΒΙΟ                         594
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ               2492
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ                   264
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ                      396
ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ             264
ΠΑΝΤΕΙΟ                            660
ΠΕΙΡΑΙΩΣ                          1452
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                   990
ΠΑΤΡΩΝ                            2310
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ            792
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                     2178
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ                   858
ΠΑΝΕΠ. ΚΡΗΤΗΣ              990
ΠΟΛΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ              990
ΑΙΓΑΙΟΥ                            1584
IOΝΙΟ                                   264
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                        396
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ                   132
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠ.             66
ΤΕΙ {συνολικά}                21182
και αθροιστικά 40.438 άτομα κατά τους μετριώτατους, ως άνω, υπολογισμούς θα βρούν δουλειά ως σεκιουριτάδες εφόσον πραγματοποιηθεί το όραμα της υπουργού!!!

Θα μειωθεί δηλαδή η ανεργία κατά ένα σημαντικώτατο 5°/οο {πέντε τοις χιλίοις}από μόνον αυτή την φανταστική ενέργεια της υπουργού!!!
Αν τώρα, πέραν του ασύλου, το μέτρο επεκταθεί με "παιδονόμους" στη Στοιχειώδη και την Μέση Εκπαίδευση, και αντί για δασκάλους και καθηγητές που λείπουν, διοριστούν "παιδονόμοι", πολύ πιό χρήσιμοι αφού μιλάμε για ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τότε, κατά πολύ προσεγγιστικούς υπολογισμούς, θα βρούν δουλειά τουλάχιστον άλλα 150.000 άτομα!!!
Το ενάμισυ εκατομμύριο άνεργοι θα μειωυούν δηλαδή στο 1.300.000!!!
Αυτό θα πει ανάπτυξη, ρέ! Γιατί γκρινιάζετε, αχμάκηδες;;;