11.1.09

Αποτυχημένος Ανασχηματισμός

...διότι ο σωστός αριθμός υπουργο-υφυπουργών είναι 69 κι όχι 43!
Τα περί «μικρών και ευέλικτων Υπουργικών Συμβουλίων» είναι πρωθυπουργικές ΜΠΟΥΡΔΕΣ, όπως όλοι έχουμε καταλάβει, τόσο ΜΠΟΥΡΔΕΣ, όσο τα «σεμνά και ταπεινά», «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» και τις άλλες ωραιολόγες παπαριές που σε κάθε ευκαιρία εκστομίζει, ψευδόμενος πάντα, ο κ. Καραμανλής. Και οι προηγούμενοί του βέβαια... Μην το χαλάμε!
Γιαυτό εγώ βάλθηκα να υπολογίσω ποιός είναι ο σωστός, ο τέλειος, αριθμός υπουργών και υφυπουργών, ώστε να πάει μπροστά, αν όχι η χώρα - ξεχάστε την αυτήν, η «Νεα Δημοκρατία» τουλάχιστον, ως μηχανισμός επαναπόκτησης και συνεχούς αρμέγματος της εξουσίας.
Κατάληξα στον αριθμό "69".
Ως εξής: Οι εκλογικές περιφέρειες της χώρας είναι 55. Μείον κάτι μονοεδρικές που δεν τις πήρε η Ν.Δ. 52. Όλες αυτές πρέπει να "εκπροσωπούνται" στην κυβέρνηση, διότι μόνον ως υπουργός ή υφυπουργός μπορείς να κάνεις επαρκή αριθμό ρουσφετιών, ώστε να έχεις σίγουρη την επανεκλογή.
Έχουμε όμως και τις μεγάλες περιφέρειες! Δεν γίνεται κι αυτές να "εκπροσωπούνται" υπουργικώς με έναν μόνο υπουργό!
Στην Α' και την Β' Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης πρέπει να δώσουμε 14 υπουργο-υφυπουργικές θέσεις.
Οπότε φτάνουμε στον αριθμό 66.
Υπάρχουν όμως και κάτι περιπτώσεις, όπως στα Γιάννενα π.χ., όπου αν υπουργοποιήσουμε τον έναν βουλευτή και όχι τον {ενδοκομματικό} αντίπαλό του, κινδυνεύουμε να μάς φύγει ο δεύτερος και να πέσει η κυβέρνηση, πράμμα ανεπίτρεπτο.
Βάλε άλλους 3 λοιπόν, να το σιγουράρουμε.
Σύνολο 69.
Ιδού ο τέλειος αριθμός! Και ιδού γιατί θα είναι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ και αυτή η κυβέρνηση του Καραμανλή με μόνο 43...
Επειδή πάντως πρόσφατα προσχώρησα στο νέο και ελπιδοφόρο κόμμα, το "ΠΛΕΓΜΑ", θέλω να μεταφέρω εδώ τα κριτήρια ανάδειξης μέσα στα κόμματα και υπουργοποίησης στην κυβέρνηση, όταν αποκτηθεί η πολυπόθητη εξουσία, όπως τα εντόπισε το εν λόγω πρωτοπόρο κόμμα:
1. Εμπιστευτικόν: Επιλέγονται οι κολλητοί, κατά προτίμηση στα δύσκολα πόστα ή υπουργεία (εκτός κι αν δεν θέλουν οι ίδιοι) ασχέτως προηγούμενης εμπειρίας, γνώσεων ή ικανοτήτων.
2. Ενδοπαραταξιακόν: Επιλέγονται οι αρχηγοί ενδοκομματικών ομάδων, και, κατά προτίμηση, σε αβανταδόρικα μεν πόστα ή υπουργεία οι προσκείμενοι, σε παγιδοφόρα δε οι …αντικείμενοι είτε ανταρτοφέρνοντες.
3. Ψηφοσυλλεκτικόν ευθύ: Επιλέγονται οι πρωτεύσαντες σε σταυρούς. Αφού είναι ψηφομαζώχτρες για τον εαυτό τους κάτι θα οικονομήσουν και για το κόμμα.
4. Ψηφοσυλλεκτικόν αντίστροφον: Επιλέγονται οι κολλητοί που πάτωσαν σε σταυρούς, μπάς και ορθοποδήσουν με κάποιες εξυπηρετήσεις.
5. Χωροταξικόν: Επιλέγονται κάποιοι για να μην στραβομουτσουνιάσει κάποια περιφέρεια ότι δεν έχει στέλεχος, υπουργό ή υφυπουργό.
6. Φυλοτικόν: Επιλέγονται και μερικές γυναίκες ως μαϊντανός (εκτός αν εμπίπτουν στην κατηγορία {2β} οπότε διορίζονται ως μαντζουράνα)
7. Ηλικιακόν: Εάν τυχόν από τα προηγούμενα κριτήρια δεν προκύπτει και κάποιος λογικός αριθμός νέων σε ηλικία, επιλέγονται και μερικοί τέτοιοι ως …spice boys. Αν δεν περισσεύουν θέσεις δημιουργούνται μερικές πρόσθετες «Νέας Γενηάς».
8. Ανταγωνιστικόν: Αν σε κάποια εκλογική περιφέρεια υπάρχουν δύο ισχυρά στελέχη, είτε υπάρχουν δύο κολλητοί, τότε επιλέγονται και οι δύο (κατά προτίμηση σε ισόβαρα πόστα) για να μην παραπονιέται ο ένας ότι θα τόν “φάει” ο άλλος…

9. Για ωρισμένους ανικανοποίητους οπαδούς πάντως, στην επιλογή των υπουργών κάποτε χρησιμοποιούνται ως κριτήρια και το IQ, η ειδικότητα, η εμπειρία, η ικανότητα, το ήθος... Ακόμα και η εντιμότητα!!!
(σε εντελώς σπάνιες βέβαια περιπτώσεις όλα αυτά...)


...ή μήπως ήταν απολύτως ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ;;;
Το επισήμανε ο «Ναπολέων» στο σχόλιό του. Καλή ιδέα... Ας τον δούμε τον καραμανλικό ανασχηματισμό υπό το πρίσμα των παραπάνω κριτηρίων... Ή παραπλήσιων έστω... Διότι δεν είναι υποχρεωτικό ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει πιστά "ντιρεκτίβες" από το "ΠΛΕΓΜΑ", ένα κόμμα στα σπάργανα...
1. Ο ...μπουζουκογηπεδόβιος Στυλιανίδης "μετακόμισε" από το υπουργείο Παιδείας στο Μεταφορών , επικοινωνιών κλπ.
Βάσει του κριτηρίου [1] προφανώς, διότι όλα τα άλλα δεν κολλάνε. Ειδικά τα αριθ. [9]...
2. Ο από το πουθενά... κ. Δένδιας ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης
Βάσει του κριτηρίου [5] προφανώς, χωρίς συζήτηση...
3. Ο παλαιόθεν ...αγρότης κ. Χατζηγάκης ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας {ή όπως σαχλαμαροειδώς το έχουν μετονομάσει}.
Βάσει των κριτηρίων [2] και [3] νομίζω... Σε συνδυασμό.
4. Ο ...υιός κ. Βαρβιτσιώτης έπιασε, επιτέλους πόστο, υφυπουργού, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Βάσει των κριτηρίων [4], για να υποσκελίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Β' Αθηνών, και [7] προφανώς.
5. Ο ...πολλά υποσχόμενος κ. Χατζηδάκης πήρε το υπουργείο Ανάπτυξης και για να ξεκουραστεί από το κουραστικό Μεταφορών αλλά και βάσει του κριτηρίου [4], μήπως αυτός υποσκελίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Β' Αθηνών.
6. Ως μετανοήσασα Μαγδαληνή ο κ. Σαμαράς {ο Αντωνάκης καλέ, που είχε "πουλήσει" το μακεδονικό, ως υπ. Εξωτερικών τότε, και είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φτιάξει δικό του κόμμα... αυτός, καλά τον θυμηθήκατε...} αμείφθηκε, επιτέλους κι αυτός, με υπουργικό πόστο στο Πολιτισμού. Εκεί που είχαν ...λάμψει, διαδοχικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο παρολίγον αυτόχειρ ερωτύλος Ζαχόπουλος, ο ειδικός στις off-shore εταιρείες και στην νομότυπη φοροδιαφυγή Βουλγαράκης και εντέλει ο εξάδελφος Λιάπης.
Βάσει του κριτηρίου [3], υποψιάζομαι. Μην παραξενευτείτε αν ...πήξει το ΥΠΠΟ από καλαματιανούς αρχαιοφύλακες και λοιπούς "εποχικούς"...
7. Καθόλου δώρο ...για την γιορτή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου δεν ήταν η "αναβάθμισή του" στο υπ. Οικονομικών. Εκεί που είχε ...λάμψει, δια των αποτυχιών του, ο «τσάρος» κ. Αλογοσκούφης. Τεράστια τα ...παλούκια που πρέπει να πηδήξει.
Χρήση των κριτηρίων [9] πιθανώς. Δεν παίρνω όρκο... Αν στις επόμενες εκλογές τον δώ υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας {εκλογή χωρίς σταυρούς...} τότε θα σιγουρευτώ. Διότι από το υπ. Οικονομικών, δεν ...οικονομάς ψήφους αλλ' αναθέματα.
8. Από τις ριζικές αλλαγές άφησα τελευταίον τον κ. Σπηλιωτόπουλο που πήρε το ...ναρκοπέδιο, το υπουργείο Παιδείας.
Εύχομαι να έγινε χρήση των κριτηρίων [9]... Για τα παιδιά μας δηλαδή... Για να τους κάνει όσο γίνεται λιγότερη ζημιά... Διότι για να κάνει "καλό", χλωμό το βλέπω. Και να το θελήσει, και να το σχεδιάσει σωστά, δεν θα τον αφήσουν.

Τα κριτήρια για τις ΜΗ αλλαγές
9. Ακλόνητος, μαζί με το "επιτελείο" του ο κ. Σουφλιάς στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
Έγινε συνδυασμένη χρήση των κριτηρίων [1], [2], [3] και [8]...
10. Ακλόνητες και οι κυρίες Μπακογιάννη και Πετραλιά στα υπουργεία Εξωτερικών και ...Απ-ασφάλισης αντίστοιχα.
Χρήση του κριτηρίου [6], ως μαντζουράνες...
11. Ακλόνητος ο κ. Μεϊμαράκης στο υπουργείο Άμυνας {πές με προμηθειών εξοπλισμών}.
Χρήση του κριτηρίου ...γεμίσματος του Ταμείου του κόμματος, στην καλλίτερη περίπτωση. Στη χειρότερη γέμισμα μόνον ιδιωτικών τσεπών.
ΚΑΜΜΙΑ εν τω κόσμω τούτω προμήθεια ΟΠΛΩΝ δεν έχει γίνει ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΣ. Από την εποχή του ...Αγαμέμνονα κι ως σήμερα...
Έχουμε πιά ξυπνήσει.
12. Ακλόνητος ο φιλόδοξος, άμα και κενόδοξος και κενολόγος,κ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο ...Ασθενειών.
Χρήση του κριτηρίου [2β], χωρίς αντίρρηση.
13. Ακλόνητος και ο κ. Παυλόπουλος στο υπουργείο Εσωτερικών και ...Αταξίας.
Τον λάκκο του, που άρχισε να του τον σκάβει ο κ. Χηνοφώτης, θα τον αποτελειώσει, νά 'στε βέβαιοι, ο κ. Μαρκογιαννάκης. Είναι "κανόνι" το εν λόγω παιδί. Γιαυτό και τον κ. Παυλόπουλο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον βλέπω.
14. Για τους κυρίους Παπαληγούρα και Καμμένο στο υπουργείο Ναυτιλίας, νομίζω πως χρησιμοποιήθηκαν τα κριτήρια [1], [3] και [7].
15. Θα κλείσω με τους ...ακλόνητους υφυπουργούς, που εκλέγονται στο «χωριό μου» την Ήπειρο. Καλογιάννη και Κωστούλα στα Γιάννενα, Μπέζα στην Ηγουμενίτσα, Παπαγεωργίου στην Άρτα. Για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν συνδυασμένατα κριτήρια [5] και [8].

Θα μπορούσα κάτι να πώ και για τους απομακρυνθέντες Αλογοσκούφη, Λιάπη, Φώλια και άλλους «μικρότερους» αλλά τη βαρέθηκα, όπως και σείς υποθέτω, την ...υπουργολογία.
Θα κάνει τουλάχιστον τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές ο Καραμανλής, να γλιτώσουμε τίποτε έξοδα;;;
Θα αντέξει ως τότε;;;