29.9.07

Requiem για έναν ποιητή

Ήντα γυρεύεις στη στεριά,
νησιώτη ευπατρίδη;
Έρεβος, σκότος, καταχνιά
πλάκωσε, Σκανδαλίδη.

Όταν ψαρεύεις στα θολά,
κακή ψαριά θα κάνεις,
ο Μπένι στόχεψε ψηλά,
σ' έφαγε, δεν προκάνεις.

Άρματα, τύπο και τιβί
έχει στη δούλεψή του.
Πού πας εσύ ανέτοιμος
κι εισπράττεις τη χολή του;

Ήντα άσες τον ποιητή
και μές στο βούρκο μπήκες,
οπού τον λέν πολιτική
οι ανθρωπογυρίστρες;

Για κάτσε στην ακρούλα σου,
τη δύναμή σου μέτρα,
κι άσε γι' αυτά τον Πάγκαλο,
πού 'χει ψυχή σαν πέτρα.

Και ένα στόμα απύλωτο,
τα δόντια του ατσάλι,
σκίζει πέντε βαγγέληδες,
τους χώνει στο τσουβάλι.

Εσύ ωραίε ποιητή,
της Κώ το παληκάρι,
τί αρχηγία αποζητάς
στο «πράσινο» πιθάρι;

Τρύπες εγέμισε παντού,
από ολούθε τρέχει,
άσε τους να βυσσοδομούν,
θα σπάσει, δεν αντέχει.

19.9.07

Τί θα γίνουμε χωρίς Μαριέττα, Πολύδωρα, Κεφαλογιάννη ;;;

Συνμπλογκίτισσες,
Συνμπλογκίτες,
Συνμπλογκιτάκια,

κατέχομαι από βαθύτατη συγκίνηση που είμαι τώρα ανάμεσά σας, χαμένη (-ος,-ο) στο διαδίκτυο μαζί σας.

ΜΑΖΙ, όλοι οι χαμένοι(*), θα νικήσουμε!

Μέχρι τότε όμως ας παίξουμε με το καινούριο παιχνιδάκι μας, που χθές μάς χάρισε ο πολυχρονεμένος μας βεζύρ..., sorry... πρωθυπουργός: Την, νέα αλλά τόσο παλιά..., κυβέρνηση.

Ως όντα για τα οποία το προέχον είναι η αυτοσυντήρηση, ας ξεκινήσουμε από το φα'ί'.

ΕΦΑΓΩΘΗΣΑΝ:
1. Η Μαριέττα κι ο Γ. Καλός, όχι διότι είχαν πετύχει στο λειτούργημά τους (με Λυκουρέντζο, Στυλιανίδη να δείτε γλέντια!) αλλά διότι απότυχαν στην σταυροθηρία και δεν εκλέχτηκαν από τους σώφρονες(**) ψηφοφόρους της ΝΔ.
2. Ο μόνος ποιητής και λατινομαθής της κυβέρνησης, ο Βύρων, όχι διότι πέτυχε την απόλυτη αποτυχία στην κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά διότι ο κ. Καραμανλής μισεί αφαντάστως τον κ. Χηνοφώτη και για να τόν εκδικηθεί, τόν τοποθέτησε ως αντικαταστάτη του Πολύδωρα. Κατά την λογικότερη εκδοχή τον μισεί, γιατί θα τού 'χε φάει καμμιά γκόμενα, όταν ήταν λεύτεροι κι οι δύο...
3. Ο Κεφαλογιάννης διότι έβλεπε πολύ "Καραγκιόζη" ως μικρό παιδί και τού κόλλησε η εντύπωση ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, του ίδιου συμπεριλαμβανόμενου, καραγκιόζηδες ήταν... Και καλά, ας την είχε την εντύπωση, αδερφέ, κι άλλοι τήν έχουν..., να τήν λέει και δημόσια όμως;;; Ά, πα, πα, πα, πα...
4. Ο Γιακουμάτος για να είναι ελεύθερος να λέει περισσότερα στα τηλεπαράθυρα, ο Ορφανός ως μή αρεστός στην σουπερλίγκα και ο Μιχαλολιάκος διότι τα ΟΠΛΑ είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ πράγματα και καλό είναι όσοι χειρίζονται τις προμήθειές τους ν' αλλάζουν συχνά.
5. Οι άλλοι φαγώθηκαν για να μπορέσει ο πρωθυπουργός να φτιάξει το καινούριο του αυτο-α-δύναμο μενού...

ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ:
1. Η Μπακογιάννη γιατί αλλοιώς θα μάς έκοβε την καλημέρα η Κοντολάϊζα, όλοι του υΠΕχωδέ διότι σημείωσαν εξαιρετικές προόδους στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ο Αβραμόπουλος, διότι δεν ήθελε το «Παιδείας & Θρησκευμάτων», είναι γάτα αυτός, ξέρει ν' αποφεύγει τις κακοτοπιές, ο Μαγγίνας διότι χρειάζεται ...μέγγενη για να "λυθεί" το ασφαλιστικό
2. Ρουσσόπουλος, Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, ως εκτός συζητήσεως/αμφισβητήσεως καραμανλόφρονες κι ο Μεϊμαράκης, ως εκτός συζητήσεως/αμφισβητήσεως μητσοτακόφρων, όπως ακούω.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ:
1. Ο Φώλιας, μπάς και κάνει ...φωλιές και γεννήσουν οι κόττες μας, αλλοιώς ανάπτυξη γιόκ!
2. Ο Δούκας, διότι διώχνεις έτσι εύκολα τον γαμπρό του Έβερτ, ό,τι και να είναι;;; Δεν τόν διώχνεις.
3. Ο πρωτοξάδερφος Λιάπης, διότι διώχνεις έτσι εύκολα τον πρωτοξάδερφο, ό,τι και να είναι;;; Δεν τόν διώχνεις. Φυλαχτείτε, ώ Καρυάτιδες! Έτσι έμπειρος που είναι από το «Μεταφορών» πού να ξέρετε που θα σάς μεταφέρει...
4. Ο Βουλγαράκης επειδή τά 'κανε θάλασσα στο «Πολιτισμού» πήγε στο Ναυτιλίας (και Αιγαίου Πελάγους).
5. Ο Στυλιανίδης στο «Παιδείας» αφού ...στυλιάρια θέλουν να παράξουν, ιδιωτικώς μάλιστα.

ΜΠΟΥΚΑΡΗΣΑΝ:
1. Ο Σπηλιωτόπουλος, διότι πολύ είχε κάτσει στην "απόξω" κι είχε σκουριάσει. Άσε που εφάρμοζε απαρέγκλιτα και το «απέξω απ' τον χορό, πολλά τραγούδια λένε». Έμπα μέσα να μάθεις, μελίρρυτε!
2. Ο Χατζηδάκης, διότι πολύ μάς κουνιότανε ως σκέτος ευρωβουλευτής. Τώρα θα ιδεί «πόσ' απίδια παίρνει ο σάκκος»...
3. Ο Χηνοφώτης, ως Δημοσίας Αταξίας (υφυπουργείο πλέον του Υπ. Εσωτερικών, όπως ήταν επιθυμία των συνδικαλιστών αστυνομικών) διότι προφανέστατα ξέρει από ...χήνες. Αν δεν ξέρετε το ρόλο που έπαιζαν οι χήνες του (ρωμαϊκού) Καπιτωλίου, ανοίξτε καμμιά εγκυκλοπαίδεια (ή μάλλον την Wikipedia, που είναι στο κλίμα μας).
4. Ο Τασούλας διότι, ως ένας από τους πολλούς γραμματείς του μακαρίτη Ευάγγελου Αβέρωφ, ξέρει καλά τα θέματα της Άμυνας. Πώς δηλαδή κάνεις ευνοϊκές μεταθέσεις στα «δικά μας παιδιά», πως "ελληνοποιείς" αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και άλλα τέτοια δύσκολα για τον κοινό θνητό. Οι κακές γλώσσες όμως λένε πως δεν είναι αυτός ο λόγος της υπουργοποίησής του. Λένε, εγώ όμως δεν πιστεύω τέτοιες κακοήθειες, ότι απείλησε τον Καραμανλή πως, άν δεν υπουργοποιηθεί ΚΑΙ αυτός, όπως ο Σταύρος Καλογιάννης, με τον οποίο εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια, στα Γιάννενα(***), και τού τρώει σταυρούς, θα έφευγε από την ΝΔ. Και η αυτο-α-δυναμία της θα περιορίζονταν στους 151... Κάτι σαν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 δηλαδή...
5. Ο Καμμένος διότι κι αυτός εφάρμοζε το «απέξω απ' τον χορό, πολλά τραγούδια λένε». Άσε που στην ...θάλασσα που τον έβαλε, δεν είναι δυνατόν να ...κάψει κάτι.

6. Για τους υπόλοιπους δεν έχω πληροφορίες. Μόλις, και αν, αποχτήσω, επανέρχομαι.

Ως τότε... καλό βόλι, συναγωνίστριες, συναγωνιστές και συναγωνιστάκια.


(*) Έχει πολλές έννοιες! Όποια (-ος,-ο) βρει με ποιά απ΄όλες το χρησιμοποιώ, λαμβάνει χρυσούν ωρολόγ..., sorry... δείπνον.

(**) Οι εκτιμήσεις, που λένε ότι καταψηφίστηκε από ελληναράδες/ακροδεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι/-ες δεν είδαν με καλό μάτι την υποστήριξή της προς το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, είναι απολύτως αβάσιμες.

(***) Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό, δύο υπουργοί γιαννιώτες, είχε ξανασυμβεί επί ΠΑΣΟΚ με Παπούλια και Μωρα'ί'τη. Οι κακές γλώσσες έλεγαν τότε πως παραπλήσιος ήταν ο λόγος. Εγώ όμως δεν πιστεύω τέτοιες κακοήθειες.

Υ.Γ.(1) Μόλις (19/9) πληροφορήθηκα ότι ο κ. Καρατζαφέρης (ποιός θα μού πει τί σημαίνει «τζαφέρης» στα τούρκικα ή τα εβραί'ι'κα; Τέτοια προέλευση πρέπει να έχει το όνομά του...) κατάγγειλε την νέα κυβέρνηση ως πολύ ...μητσοτακική!
Εναντίον Μητσοτάκη ο ΛΑΟΣ. Έλα μυαλό στην κούτρα μου! Ή αλλοιώς: Θού, λαέ, φυλακήν τω στόματί μου...

Υ.Γ.(2) Μόλις (20/9) πληροφορήθηκα ότι για υπουργός ανάπτυξης-διάδοχος Σιούφα προορίζονταν ο Γιάννης Παπαθανασίου, υφυπ. Εμπορίου πριν, ως θεωρούμενος σεμνός κι εργατικός και αποδεδειγμένα αποτελεσματικός στον τομέα του.
Όμως λέει, φιλοκυβερνητική εφημερίδα τό λέει, δεν πήγε καλά σε σταυρούς στην περιφέρειά του και έτσι ΔΕΝ πήρε την «προαγωγή» αλλά τοποθετήθηκε υφυπ. Οικονομικών.
Δεν καταλαβαίνω! Επειδή ο άνθρωπος κοίταγε τα καθήκοντά του και ΔΕΝ τηλεπαραθύριζε (στα τηλεπαράθυρα, παλιά με τις κουμπαριές, κάτι ξέρει ο Μητσοτάκης..., αυξάνεται η αναγνωρισιμότητα και άρα οι σταυροί...) «τιμωρήθηκε»;;;
Αληθεύει αυτό κ. Καραμανλή;;; Αν όχι, δώστε μας (ΚΑΙ στην φιλική σας εφημερίδα) την εκδοχή σας. Κι ακόμα: Αφού ήταν επιτυχημένος ως υφυπ. Εμπορίου, γιατί τόν "μεταθέσατε";;;

10.9.07

Και πολύ Regular Comments να 'ούμε!

Εμένα, ρέ παιδιά, ρέ κορίτσια, ρέ ...λοιποί συγγενείς, το μυαλό μου είναι πολύ regular αλλά αυτοί οι αχρείοι πάνε να μού τό κάνουν irregular, πανάθεμά τους!

Δώστε μου λίγο από το χρόνο σας.

DEBATE
Τί "debate", τί μπαρμπούτσαλα ήταν αυτά; Ποιός έκανε διάλογο με ποιόν; Για ντιπ ζώα μάς περνάνε; Το ποιηματάκι του είπε ο καθείς... Το ποιηματάκι του προς τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ οπαδούς...
Τί πλήξη, λαέ μου... Ευτυχώς υπήρξε κι εκείνο το αλαβάνιο καρφί προς τον Καραμανλή για τους "ταραξίες", κι έγινε ολίγος τζερτζελές...

ΜΑΖΙ
Μάς έχουν αλλάξει τα φώτα με τα πανομοιότυπα συνθήματά τους οι δυό "μεγάλοι", ή αλλοιώς τα κόμματα "εξουσίας"... ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Τα υπόλοιπα κόμματα δηλαδή είναι αντιεξουσιαστές;;; Χαρά τα Εξάρχεια!
Μαζί, λέει ο ένας, θα κάνουμε τούτο, ΜΑΖΙ λέει κι ο άλλος θα κάνουμε το άλλο...
Πράμμα που σημαίνει ότι μαζί θέλουν να κυβερνήσουν, αφού άλλωστε σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάζουν, χρόνια τώρα!
Ας μη τους χαλάσουμε λοιπόν το χατήρι:
Ας τούς ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, για να μην πάρει αυτοδυναμία κανένας από τους δύο και να αναγκαστούν να ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. Τότε θα καταλάβουν πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος, αφού δεν θα μπορούν να ρίχνουν ο ένας στον άλλον κάθε αποτυχία τους.
ΜΑΥΡΟ στα κόμματα "εξουσίας" για να αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν. Αυτή είναι η ορθή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ψήφος σ' αυτές τις εκλογές!

ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ
Την είχε παραλάβει ο Θείος από την Χούντα. Την ξαναπαρέλαβε ο Αντρέας από το Θείο. Την ματαξαναπαρέλαβε ο Μητσοτάκης από τον Ανδρέα. Την ξαναματαξαναπαρέλαβε ο Ανδρέας από τον Μητσοτάκη. Την ματαξαναματαξαναπαρέλαβε ο Σημίτης από τον Ανδρέα, μόνο που αυτός δεν τό είπε φωναχτά, δεν τό 'κανε βούκινο. Φυσικά και ο νύν πρωθυπουργός από τον Σημίτη καμμένη γή παρέλαβε.
Τώρα που στ' αλήθεια είναι ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ η Ελλάδα, καλό είναι τήν παραλάβουν ...και οι δύο μαζί...
Καταψηφίστε τους (δίς) για να επιτευχθεί τέτοιος σκοπός.

ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ
Έπρεπε να πλησιάζουν οι εκλογές για να βγεί περιοδεία ο πρωθυπουργός με τον κ. Σουφλιά, ώστε ο δεύτερος να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τον πρώτο για την πορεία των έργων της Εγνατίας Οδού. Έτσι είπαν τα δελτία ειδήσεων. Και δώστου πόζες σε γέφυρες... Και δώστου παχειά λόγια για έργα...
Δηλαδή τόσα χρόνια ΔΕΝ τόν ενημέρωνε; Τώρα, προεκλογικά, περίμενε να τό κάνει;
Τί ηλίθια προπαγάνδα, λαέ μου...
Στα Γιάννενα πάντως που πέρασα λίγες μέρες, ο "γαλάζιος" Δήμαρχος είχε παντού συνεργεία να γεμίζουν με άσφαλτο τις λακκούβες των δρόμων. Τώρα, προεκλογικά.
Και άνοιξαν και την "Βλαχόστρατα", την περιφερειακή της πόλης για τα διερχόμενα φορτηγά. Τώρα, προεκλογικά. Είχε τελειώσει 3(τρία) χρόνια πρίν και τήν είχαν κλειστή γιατί δεν είχαν μπεί φανάρια... Τά έβαλαν και τήν άνοιξαν. Τώρα, προεκλογικά.
Κι ένας άλλος "γαλάζιος" Δήμαρχος πιό κάτω έβαλε συνεργείο να τραβάει την άσπρη μεσαία γραμμή σε κοινοτικούς δρόμους, πλάτους 4-5 μέτρων, με κυκλοφορία, πές, 10 αυτοκινήτων τη μέρα... Μόνο η άσπρη γραμμή τούς έλλειπε! Τώρα, προεκλογικά.
Τί ηλίθια προπαγάνδα, λαέ μου...
Ο ...φουκαράς ο Μαυρογιαλλούρος, αγγελούδι μπροστά τους.

ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ
Κάτσε να τίς μετρήσω. Η πρώτη, η πιό γνωστή, εξαπολύθηκε από τον Αντρέα. Στις επόμενες εκλογές το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αλλαγή. Ο Γιωργάκης πριν από τις προηγούμενες επαγγέλθηκε ότι θα αλλάξει τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι τού φώναζαν και οι "κολλητοί" του στις συγκεντρώσεις. Και καταπώς φαίνεται τού ...άλλαξε τα φώτα. Τώρα μιλάει για ΝΕΑ αλλαγή.
Τον ...Λαλιώτη εννοεί;;;